Alanya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Türkiye’deki eşdeğer kurumlarla yarışacak düzeye erişmiş,kaliteli, seçkin, mensubu olmaktan gurur duyulacak bir okul olmak istiyoruz. Her zaman ,hep birlikte, inançlı, kararlı,teknolojik imkanlardan yararlanabilen, yapıcı ,kuşatıcı, bir eğitim sunarak toplumu özlenen ileriye götürecek bir okul olmak istiyoruz.

Misyon: 1. Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak, 2. Öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek, 3. Öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun, iyi bir din eğitimi görmüş, ahlaklı bireyler olarak; kendini ifade edebilen, insan haklarına saygılı ve duyarlı , doğayı seven, koruyan, alçakgönüllü, üretken, bilgili, görgülü, bilimsel mantıklı ve akılcı düşünebilen, yeniliklere açık bireyler olarak yetiştirmek. 4.Okulumuzun veliler ve çevre ile iletişimini arttırarak toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte öğrenci yetiştirmek,için VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ.

Başarılar:

Saatler: 08:30 BAŞLAMA 16:00 ÇIKIŞ