Okul Kuralları

Okul Kuralları

04.10.2022 209

DEVAMSIZLIK

 

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. 

 

Özürlü devamsızlık : Okula gitmediği  zaman hastalık, ölüm v.b bir manzeretin bulunmasıdır. 

Özürsüz Devamsızlık : Her hangi bir şey olmamasına rağman yani her hangi bi olay olmamasına rağmen kendisine göre davranıp okula gitmemesine ''Özürsüz devamsızlık'' denir.

 

Öğrencinizin okula gelmediğini belirten dilekçe veya raporun  10  (on)  gün içerisinde Okul idaresine teslim edilmesi gerekir.




GEÇ GELME


Geç gelme MADDE 35-(Değişik :RG-13/9/2014-29118) (1) (Değişik:RG-16/9/2017-30182)

Geç gelme birinci ders saatinin ilk 5 dk'sı ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.

(2) Geç gelen öğrencilerin derse alınma şekli ve süresi ders yılı başında öğretmenler kurulunca kararlaştırılarak veli ve öğrencilere duyurulur

 


DERS İÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

1. Öğrenciler, derslere zamanında girmek zorundadırlar. Ders saati başladıktan sonra öğrenci ilgili sınıf müdür yardımcısından geç kabul kâğıdı alarak sınıfına girebilir.

2. Öğrenciler, ders araç-gereçlerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Sınıfa girdikten sonra ders araç-gereçlerini almak için dışarı çıkamazlar.

3. Öğrenciler, ders işlenirken dersi takip etmek ve derse aktif olarak katılmak zorundadırlar.

4. Öğrenciler, derste söz alarak konuşabilirler.

5. Öğrenciler, ders saatinde ders dışında herhangi bir şey ile ilgilenemezler.

6. Öğrenciler, ders sırasında sınıftan dışarı çıkamazlar. Ani rahatsızlık gibi acil ve zorunlu durumlarda ders öğretmeninin refakatinde dışarı çıkabilirler.

7. Öğrenciler, kullandıkları dersliği temiz ve düzenli bırakmak zorundadırlar.

8. Öğrenciler, derste düzgün ve derli toplu otururlar, izinsiz ayakta dolaşamazlar. Ders esnasında hiçbir şey yiyemez ve içemezler.

9. Öğrenciler, belirlenmiş sınav kurallarına uymak zorundadırlar.

10. Öğrenciler, gün içerisinde okulda bulunmasına rağmen yoklama fişinde devamsız yazılan öğrenciler yarım gün devamsız sayılır.


 OKUL KIYAFETİ

1. Öğrenciler okul yönetimi tarafından belirlenmiş okul kıyafetini giymek zorundadırlar.

a. Kız öğrencilerin kıyafetleri dar ve şeffaf nitelikte olamaz, yaka düğmesi hariç, diğer gömlek/tişört düğmeleri kapalı tutulur.

b. Kız öğrenciler makyaj yapamazlar, saçlarını boyatamazlar ve oje, ruj kullanamazlar. Renkli lens takamazlar.

c. Kolye, yüzük, küpe, bilezik, pirsing, vb. takı ve aksesuar takamazlar.

fd Okul ve sınıf içerisinde kaşkol ile dolaşmak yasaktır.

2. Spor kıyafeti, ancak Beden Eğitimi ve Spor derslerinde ve spor karşılaşmalarında giyilir.

a. Öğrenciler Beden Eğitimi ve Spor derslerine spor kıyafeti ile katılırlar.

b. Beden Eğitimi ve Spor derslerinin veya spor karşılaşmalarının bitiminde spor kıyafeti spor salonunda çıkarılır, dersliklerin/sınıfların bulunduğu alana okul kıyafeti ile gelinir.